Yurtdışı Eğitim
Şule Yalçın

Bir öğrencinin yurt dışında alacağı dil eğitimi, lisans/ yüksek lisans, staj ve sertifika programları için başvuru sürecinden başlayıp kabul, kayıt, vize, konaklama ve programı tamamlama gibi süreçlerde ihtiyaç duyduğu her türlü destek verilmektedir.

1. Aşama: Öğrenciyi tanımak, kişilik ve meslek yönelimlerinin çıkarılması.
Bu kapsamda aile ve öğrenci ile görüşmeler yapılır. Gerekli durumlarda kişilik ve mesleki yönelimlerine yönelik testler uygulanır.

2. Aşama: Öğrenci için uygun eğitimlerin belirlenmesi.
Öğrencinin yönelimlerine uygun AP, IB, A level, ACT, SAT v.b eğitimler verilir.

3. Aşama: Uygun Üniversitelerin ve Bölümlerin araştırılması.
Öğrencimizin hedeflerine uygun istediği ülke ve/veya okumak istediği üniversite bölümlerine yönelik araştırmalar yapılır.

4. Aşama: Başvuru Süreci.
Common APP (Amerika için), UCAS (ingiltere), Hollanda (Studylink), Fransa (Campus) gibi ülke bazında başvuru sistemlerine girilmesi veya Üniversiteler ile yazışmalar yürütülür.

5. Aşama: Öğrencinin başvuru dosyasının hazırlanması.
Amaç mektubu, özgeçmiş hazırlığı, gitmek istediği bölüme yönelik sınav notlarının sunumu, motivasyon ve referans mektuplarının hazırlanması, seçtiği bölüm ve üniversitelerin hedeflerine yönelik sosyal projeler hazırlanır.

6. Aşama: Gideceği ülkelere yönelik hazırlıklar.
Öğrenci üniversitesine hak kazandıktan sonra o okuldan mezun olan veya orada okuyan öğrencilerimiz ile tanıştırılması, yurt ve kalacak yerler ayarlanır.

Summer Education

Yaz okulları, öğrencilerin ana dilleri haricinde öğrenmek istedikleri bir dili yurtdışındaki yaz kamplarına katılarak öğrenmeleri için önemli bir fırsattır. Ayrıca bu yaz kamplarında öğrencilerin özgüvenleri gelişir, sorumluluk sahibi olmaya başlarlar ve erken yaşta bir hedeflerini belirlerler.

Farklı ülkelerden gelecek öğrencilerle arkadaşlık edebilmeleri, farklı kültürleri tanıyabilmeleri ve bu insanlarla pratik yapabilmeleri, kişisel gelişimleri için büyük önem taşır.

Yöntem:
12-17 yaş arası gençler yaz okullarına katılırlar. Okul kampüslerinde eğitim alır ve konaklarlar. Bir sınıfta en fazla 15 kişi ve olabilirse her milletten en fazla 1 kişi olmak üzere, seviyelerine göre sınıflandırırlar. Eğitim yarım günlüktür, öğleden sonra ise okul tarafından programlanan gezi ve aktivitelerde, okul öğretmenleri eşliğinde, diğer öğrencilerle yer alırlar.

Language Education

Bir dili öğrenmenin en kolay yolu, bu dilin konuşulduğu ülkede, yaşayarak öğrenmektir. Yabancı dil bilmeyen biri bile, kısa bir sürede, eğer doğru eğitim alırsa, istediği seviyeye kolay ulaşır. Aynı zamanda bu eğitimi alırken, dilin doğup büyüdüğü kültür ile içiçe olmak, size kişisel olarak bir gelişim sağlar.

Dil okullarının programları, en az 2 hafta, en fazla 1 yıllıktır. 16 yaş üstünde olan herkes, dil okullarına katılma olanağına sahiptir.

Öğrenciler, aile yanlarında veya yurtlarda konaklarlar. Ders saatleri haftada en az 15 saat ile 30 saat arasında tercihe göre değişir. Öğrenciler, bir sınıfta en fazla 15 kişi, ve her milletten mümkün olduğunca en fazla 1 kişi olmak üzere, seviyelerine göre sınıflandırılırlar.