Hakkımızda
Şule Yalçın

Merhaba, Ben Şule.

İşini daima tutkuyla ve coşkuyla yapan, öğrenmekten asla vazgeçmeyen, yeniliklere açık bir kişi olarak doğru planlama ile başarının herkese özel bir formülünün olduğuna inanıyorum. Kariyer danışmanlığı alanında yıllara yayılan tecrübemle bugüne kadar binlerce gencin kariyer rotasını çizdim.

Ankara Üniversitesi'nden mühendislik lisans diplomamı aldıktan sonra Moleküler Biyoloji alanındaki yüksek lisans tezimin araştırma kısmını Hollanda’da Wageningen Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji Laboratuvarında tamamladım. Ardından Hollanda'nın tanınmış tarımsal biyoteknoloji ve tohum üretici firması Enza Zaden'in Antalya’daki Ar-Ge Merkezi'nde 4 yıl Baş Araştırmacı olarak çalışmaya başladım.

Bu dönemde mesleki uzmanlığım dışında farklı alanlara da ilgi duymaya başladım. 2003 yılında kariyer değişikliği yaparak Sabancı Üniversitesi bünyesine katıldım. Uzun yıllar öğrencilerin kariyer gelişimleri için birçok proje geliştirdim ve eş zamanlı olarak gençleri yakından tanıma fırsatı elde ettim. Doğru meslek seçiminin ne kadar erken yapılırsa o kadar etkili olduğunu fark ederek, Sabancı Üniversitesi'nin Lise Yaz okulunda içeriğini de oluşturduğum “Adım Adım Kariyer Dersi”ni liseli gençlere verdim.

Sabancı Üniversitesi’nde 19 yıl boyunca Kariyer Geliştirme ve Mezunlarla İlişkiler Müdürü ve Adler Kariyer koçu olarak görev yaptım.

Her yıl ortalama 850 öğrencinin kariyer/yetkinlik gelişimini ve ulusal/uluslararası staj programlarını yönettim. Sabancı Üniversitesi'nin 14.500 mezunu ile ilişkisini yürüterek mezunlarla farklı alanlarda stratejik işbirlikleri yarattım.

Ayrıca, Avrupa Birliği ve Asya-Pasifik yükseköğretim kurumları ve şirketleri ile işbirlikleri geliştirerek havacılıktan bilişim teknolojilerine kadar bir çok sektörü içeren farklı konularda (işe alım yetkinlikleri, şirketlerdeki işe alım ve yerleştirme uygulamaları vb.) ulusal ve uluslararası projeler yürüttüm. Erasmus Plus Staj Programı kapsamında bugüne kadar 40 ülkede 624 kurum ile uluslararası işbirliği yaparak öğrencilere staj imkanı sağladım.

2019-2020 yılları arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nde danışman olarak görev aldım. T.C. Cumhurbaşkanlığı Yayınları’ndan “Kariyer Merkezleri El Kitabı”nın baş editörlüğünü yaptım.

Bu kitap, Türkiye’deki 131 Devlet ve 78 Vakıf Üniversitesine ve Türkiye İşkur Temsilciliklerine “İyi Örnek Uygulaması” olarak gönderildi ve yeni kurulan üniversite kariyer merkezleri için örnek bir rehber yayın oldu.

Profesyonel iş hayatı macerama artık kendi şirketimde devam ediyorum. Gençlerin tutkuyla yapacakları, öğrenmekten sıkılmayacakları ve yeniliklere açık bir kariyere sahip olmaları için deneyimim, bilgim, heyecanım ve enerjimle buradayım.

Aytül Erçil

Profesor Dr. Aytül Erçil Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Matematik Bölümleri’nden 1979 yılında lisans, Brown Universitesi, uygulamalı matematik bölümünden 1980 yılında yüksek lisans, 1983 yılında ise Doktora derecesini aldı. 5 yıl, General Motors Araştırma Laboratuvarı’nda çalıştıktan sonra 1988 - 2001 yılları arasında Boğaziçi Universitesi’nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu BUPAM Yapay Görme Laboratuvarı’nın direktörlüğünü yaptı. 2001 yılından beri ise Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu VPALAB yapay görme laboratuvarının direktörlüğünü yapmaktadır.

Çeşitli uluslararası projelerde (Nato, FP4,Eureka, NSF, FP6,Nedo, FP7) araştırmacı/proje yürütücüsü olarak görev yapmış olan Prof. Erçil, TÖTİAD –Türk Örüntü Tanıma ve İmge Analizi Derneği’nin kurucu başkanı olup, IAPR ‘International Association of Pattern Recognition’ın yönetim kurulu üyesidir. 2006 yılında Prof. Erçil’in kurduğu Vistek ISRA Vision A.Ş. Aralık 2013’de yapay görme konusunda Avrupa’da 1 numara, dünyada 3. konumda olan Alman ISRAVision firmasına satılmıştır. Prof. Erçil Arçelik Uluslararası Danışma Kurulu üyesi, Allianz Uluslararası Danışma Kuruluüyesi, Swiss Innovation valley danışma kurulu üyesi ve European Machine Vision Association Bilimsel ve Endüstriyel Danışma kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Seri girişimci ve sertifikalı melek yatırımcı olarak çalışmalarına devam eden Prof. Erçil Vispera Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin ortağı ve CEO’sudur.

Schulee adını Şule Yalçın'dan alıyor. Almanca okul anlamındaki Schule kelimesi markanın hedeflerinin tamamını bünyesinde taşıyor:

Gençleri, istedikleri bir kariyerde ilerleyip kendi geleceklerini şekillendirebilmeleri için onları ideal okullar ve farklı gelişim programlarıyla buluşturuyor.

Fazladan E harfine gelirsek. O da tüm danışma süreciniz boyunca size bir çağrı kadar uzakta, yakın ve samimi olunduğu içindir.

Günümüz Z kuşağının kısa sürede konsantrasyon ve ilgilerini kaybettikleri konusunda eleştiriler yapılıyor. Hatta bu konuda yapılan araştırmalar, Z kuşağının dikkat sürelerinin ortalama 8 saniye olduğunu da söylüyor.

Aslında herkes için geçerli olan ve logomuzdaki bu (8) saniye ile başa çıkacak formül Schulee'den geçiyor.

Her şeyin, gerçek bir uzmanla çalışıldığında formülü var. Geleceğimiz olan gençlerin kendilerini gerçekleştirmeleri için gerçek uzman görüşüyle başarılı bireyler olabileceklerine inanıyoruz.
Bu yüzden buradayız.
Siz de doğru yerdesiniz.